Når du køber dig en ny computer (Windows, Mac eller Linux), begynder den at fylde op med dit indhold, når du begynder at arbejde, og over tid kan mængden af ​​indhold nå et niveau, hvor du vil begynde at se en mangel på plads på din enhed. I sådanne tilfælde er det vigtigt enten at slette uønskede filer eller overføre hele filbasen til en ekstern harddisk.

Hvis du har en Mac- eller Macbook-enhed, vil du være glad for at vide, at hvis du ender med at slette uønskede filer eller applikationer, kan du gøre det fra en central placering. Det gør processen lidt lettere at forstå, og da alt sker ét sted, behøver du ikke at gennemse hele dit system.

I denne vejledning viser vi dig, hvordan du rydder op på din Mac eller Macbook.

Trin 1. Klik på 'æble'logo-ikon på menulinjen.

 

Sådan ryddes op på din Mac eller Macbook

 

Trin 2. I rullemenuen skal du klikke på 'Om denne Mac' mulighed.

 

Sådan ryddes op på din Mac eller Macbook

 

Trin 3. Klik nu på 'Opbevaringfanen fra Mac-informationsskærmen. Vent på, at resultaterne indlæses.

 

Sådan ryddes op på din Mac eller Macbook

 

Trin 4. Når lagringsstatus er vist, skal du klikke på 'Administrer'knappen.

 

Sådan ryddes op på din Mac eller Macbook

 

Trin 5. Her har du et par muligheder at vælge imellem, lad os gennemgå dem en efter en -

 

Sådan ryddes op på din Mac eller Macbook

 

  1. Opbevares i iCloud - Denne mulighed giver dig mulighed for at overføre alle de filer, du har på din Mac eller Macbook, til iCloud. Du skal dog sikre dig, at du har tilstrækkelig plads på dit iCloud Drive for at kunne rumme filerne på din computer. Du får 5 GB gratis iCloud-lagerplads som standard, men hvis du har brug for mere, skal du abonnere på en betalt plan.
  2. Optimer Opbevaring - Denne mulighed giver dig mulighed for at fjerne tidligere downloadede film eller tv-shows fra dit Apple TV-drev. Dette er kun nyttigt, hvis du er bruger af Apple TV-platformen.
  3. Tøm papirkurven automatisk - Hvis du aktiverer denne funktion, slettes varer, der har været i din papirkurv i mere end 30 dage, permanent alene. Men husk at du mister filer, der ligger i papirkurven i mere end 30 dage. Når de er væk, kan de ikke hentes igen.
  4. Reducerer rod - Her kan du manuelt gennemse indholdet og vælge, hvad du vil slette. Sletningsfunktionen her er permanent, så pas på, hvad du vælger at fjerne fra systemet.

Ved hjælp af disse muligheder kan du holde lageret på dine Mac- og Macbook-enheder optimeret og altid klar til at rumme filer og indhold.