I lang tid drev jeg, så smertefuld og træt var jeg efter den vold, jeg havde været igennem, og så intens varmen på vandet. Derefter blev min frygt bedre af mig igen, og jeg genoptog min padling. Solen brændte min bare ryg. Til sidst, da broen i Walton kom til syne rundt svinget, overvinde min feber og svaghed min frygt, og jeg landede på Middlesex-bredden og lagde mig dødbringende syg midt i det lange græs. Jeg formoder, at tiden var omkring klokken fire eller fem. Jeg stod op for tiden, gik måske en halv mil uden at møde en sjæl og lagde mig derefter igen i skyggen af ​​en hæk. Det ser ud til, at jeg husker, at jeg vandrede vandrende med mig selv under den sidste spurt. Jeg var også meget tørstig, og bittert beklagelig havde jeg ikke drukket mere vand. Det var en underlig ting, at jeg følte mig vred på min kone; Jeg kan ikke redegøre for det, men mit impotente ønske om at nå Leatherhead bekymrede mig for meget.

Jeg kan ikke tydeligt huske ankomsten af ​​kuraten, så sandsynligvis slap jeg. Jeg blev opmærksom på ham som en siddende figur i sot-udtværede skjortebøsninger og med hans veltede, glatbarberede ansigt og stirrede på en svag flimring, der dansede over himlen. Himmelen var det, der kaldes en makrellhimmel - rækker og rækker med svage, nedad skyer af sky, lige tonet med midtsommerens solnedgang.

Jeg satte mig op, og ved raslen af ​​min bevægelse så han hurtigt på mig.

"Har du noget vand?" Spurgte jeg pludselig.