En af de mest definerende funktioner i Mac- og Macbook-enhederne er muligheden for at dele filer og mapper med andre mennesker på det samme netværk. Takket være sikkerhedsprotokollerne på macOS-platformen kan du endda vælge mellem at dele filerne med alle brugerne på netværket eller med nogle få udvalgte.

I denne vejledning viser vi dig, hvordan du konfigurerer fildeling på Mac og Macbook.

Trin 1. Åbn 'System Preferences'app på din Mac eller Macbook.

 

Hvad er fildeling på Mac, og hvordan du konfigurerer det

 

Trin 2. På startskærmen for Systemindstillinger skal du klikke på 'Deling'knappen.

 

Hvad er fildeling på Mac, og hvordan du konfigurerer det

 

Trin 3. For at dele en bestemt mappe på din Mac skal du klikke på '+knappen, og naviger derefter til mappen og tilføj den til listen.

 

Hvad er fildeling på Mac, og hvordan du konfigurerer det

 

Husk, at de offentlige mapper for alle brugere på din Mac deles som standard.

Trin 4. Hvis du vil fjerne en mappe fra delingslisten, skal du vælge den på listen Delte mapper og klikke på knappen Fjern.

 

Hvad er fildeling på Mac, og hvordan du konfigurerer det

 

Når det kommer til at give adgang til de forskellige brugere på din Mac, er der visse ting, du skal forstå. Som standard kan brugere på din Mac kun få adgang til de offentlige mapper på netværket. Men hvis der er en bruger med administrativ adgang, vil han / hun være i stand til at få adgang til alt indholdet på din profil.

Hvis du vil give adgang til nogle få brugere eller endda en bestemt bruger, skal du klikke på knappen Tilføj ('+') nederst på listen Brugere og derefter gøre et af følgende:

 

Hvad er fildeling på Mac, og hvordan du konfigurerer det

 

  1. Tilføj brugere eller grupper fra alle brugere af din Mac: Vælg Brugere og grupper på listen til venstre, vælg et eller flere navne på listen til højre, og klik derefter på Vælg.
  2. Tilføj brugere eller grupper fra alle på dit netværk: Vælg Netværksbrugere eller Netværksgrupper på listen til venstre, vælg et eller flere navne på listen til højre, og klik derefter på Vælg.
  3. Tilføj nogen fra dine kontakter, og opret en delingskonto til dem: Vælg Kontakter på listen til venstre, vælg et navn på listen til højre, klik på Vælg, opret en adgangskode, og klik derefter på Opret konto.

Når du har besluttet, hvad du vil dele, og hvem du vil dele med, er den sidste proces at beslutte, hvad brugerne kan gøre med indholdet. Når du klikker på brugernes individuelle brugernavne på netværket, kan du vælge en af ​​følgende adgangstyper til dem -

 

Hvad er fildeling på Mac, og hvordan du konfigurerer det

 

  1. Læse skrive: Brugeren kan se og kopiere filer til og fra mappen.
  2. Læs kun: Brugeren kan se indholdet af mappen, men kan ikke kopiere filer til den.
  3. Skriv kun (DropBox): Brugeren kan kopiere filer til mappen, men kan ikke se dens indhold.

Sådan kan du med succes konfigurere fildeling på din Mac eller Macbook-enhed. Indstillingerne og proceduren forbliver den samme uanset en af ​​de to.